Танчев: Общината е посредник
Танчев: Общината е посредник / netinfo
Проблемът с високата цена на хляба в Старозагорско не е регионален, а социален. Въпреки това, ние, не можем да се отнесем с безразличие към него. Това каза за Дарик радио кметът проф.Светлин Танчев. В условията на пазарна икономика е невъэможно да се намесим директно в работата на хлебопроизводителите,  допълни той.

Община Стара Загора  има 25% участие в Хлебозавода и според кмета дори това не е основание за въздействие върху цената на хляба.”За 8-9 години работа Хлебозаводът е имал само една година, в която е бил на печалба. За нас е по-добре като перспектива да се освободим от тези 25%”, коментира проф.Танчев.

Общината се ангажира като посредник при разрешаването на проблема с високата цена на хляба. Предстоят още поне две срещи, които ще се проведат вероятно до края на тази година или в началото на следващата, на които заинтерисованите страни ще дискутират върху проблема.

“Неколкократното увеличение на цените на тока, газта и горивата са основните причини за високата цена на хляба, според хлебопроизводителите.Те обаче заявиха, че с новото повишаване на газта след Нова година, цената на хляба отново може да скочи нагоре”, обобщи кметът Танчев.