Съюзът на учените отличава юбиляри
Съюзът на учените отличава юбиляри / netinfo
Разсеян поглед, очила с големи диоптри и вечно забързана походка. Така всеки от нас би обрисувал образа на човека, свързан с науката.

Учените отдавна не се побират в тази тясна рамка. А още по- добрата новина е,че сред тях има много млади хора, които тръгват по академичния път. Това означава, че бъдещето не е изгубено, смята председателят на Съюза на учените в Стара Загора проф. Видьо Видев. Едно от направленията , по които работят от Съюза, е именно работата с младите старозагорци. В момента 50 ученика работят и правят изследвания в изградената Научно-изследователска лаборатория. Възстановен е Клубът на младите учени. В него участват 15 души, а още петима очкавт да получат одобрение. “Има много достойни деца, които ще бъдат достойни заместители на сегашните съюзни членове. Това са и бъдещите съвременни народни будители”,  убеден е проф. Видев.

Според него младите учени ще намерят своето бъдеще в България. ”Необходимо е просто да им бъдат създадени добри условия за работа”.

Тази вечер от 17.00 часа Съюзът на учените в Стара Загора ще продължи своята традиция да отличи достойните си членове-юбиляри. Тържеството е по повод 1 ноември – Денят на народните будители.”Всички тези 36 юбиляри притежават богати биографии и живот, отдаден изцяло на науката.Те са са направили много , за да превърнат града и областта ни във важен научен център”, смята проф.Видьо Видев.