Съюзът на репресираните - срещу Масларова
Съюзът на репресираните - срещу Масларова / netinfo
В декларация Областното ръководство на Съюза на репресираните настояват за пълна прозрачност и контрол на провеждането на търговете за обществени поръчки и изказаха съмнения за сделката за новата сграда на Министерството на труда и социалната политика в Стара Загора.От Съюза настояват да бъде публично оповестена както проекто-сметната документация на обекта, така и критериите за избор на изпълнител.

В документа се настоява още и за независима проверка на имотното състояние на министър Емилия Масларова, на фирмите свързани с нея и съпруга й, както и близки до обкръжението им хора. “Да се извърши пълна ревизия на имотното състояние и на изпълнителя на обекта на Министерството на труда и социалната политика в Стара Загора Венцислав Драганов, както и доказване произхода на парите, движимото и недвижимото имуществто на него и цялото му семейство”, пише още в декларацията.

От Съюза предлагат да се даде гласност на намеренията за бъдещето на терена на Артелетийските казарми и военния терен, северно от ул. “Хан Аспарух” в Стара Загора.

Репресираните настояват да спре продажбата и замяната на държавни недвижими имоти до провеждането на парламентарните избори догодина.

“Не можем да говорим за реална демокрация, ако не говорим открито по тези въпроси”, заяви пред журналисти председателя на Съюза на репресираните в Стара Загора Петър Влаев.