Съветниците ще разгледат актуализация на бюджета
Съветниците ще разгледат актуализация на бюджета / DarikNews.bg, архив

95% от бюджета на община Стара Загора в частта собствени приходи са изпълнени. Очакваме до края на годината да минем 100%, коментира председателят на Общинския съвет Емил Христов. Поради тази причина се предлага актуализация на бюджета на общината за 2014 година в разходната част и промяна в инвестиционната програма. Актуализацията ще бъде разгледана на сесията на Общинския съвет следващата седмица.

„Увеличението е от 41 278 000 лева на 44 503 000 лева. Имаме едно значително превишаване на собствените приходи на общината. Предложението е 543 000 да бъдат за инвестиционната програма, 1 500 000 за текущи ремонти на улици, 55 000 за ремонт на пътя до село Яворово и 170 000 за двете нови детски градини", коментира Емил Христов.

По време на сесията на Общинския съвет няма да бъде внесено предложението за предоставяне на парцели на социално - слаби граждани. Според кмета Живко Тодоров първо трябва да се получи по-голяма подкрепа относно социалната ангажираност на общината и тогава предложението да бъде разгледано, допълни Емил Христов.

По време на сесията местните старейшини ще разгледат и предложение за откриване на процедура за изграждане на Крематориум на територията на община Стара Загора.