Съдът даде ход на делото срещу Лечков
Съдът даде ход на делото срещу Лечков / DarikNews.bg, Гергана Пейчева
Съдът даде ход на делото срещу Лечков
38122
Съдът даде ход на делото срещу Лечков
  • Съдът даде ход на делото срещу Лечков

Старозагорският Окръжен съд даде ход на делото срещу кмета на Сливен Йордан Лечков, образувано по жалба на Илия Георгиев-Манастира.

Съдът даде ход на делото срещу Лечков
netinfo

Обвиненията са за търговия с влияние и измама. „От много панаири съм се връщал от този ще изляза читав", коментира пред старозагорските журналсти Лечков, според когото сливенският окръжен прокурор Пламен Стефанов е „един смешко, който го преследва лично от близо шест години".

Съдът повери обвинението в ръцете на старозагорския окръжен прокурор Константин Тачев и отстрани сливенския му колега заради неспазване на законови разпоредби.
Ето как Йордан Лечков коментира обвиненията:
„Един смешко ги повдига и ги образува, особено нашия сливенския смешко.Аз ви казах-импотентен прокурор, окръжен прокурор, който иска да управлява общината. През април обвиненията бяха седем, сега станаха девет, а вижте какво смешно дело се вкарва в съда. И ако това не е предизборно-здраве му кажи.
Ние имаме други задачи, на мен като кмет ми се губи времето от такива хора, които са безгрижни, които лъжат и са измамници. Аз го казах, ще го кажа и пред съда.
Днес в Сливен има обществено обсъждане на бюджета, а аз съм тук. Разчитам на вас да стане ясно как се губят парите на данъкоплатците.
Гордея се с това, което съм постигнал. Седем години съм кмет на тази община и няма от какво да се срамувам".

Според едно от обвиненията през 2005 година Лечков е поискал и приел 5 хиляди лева дар от Манастира за ОФК"Сливен 2000", за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице в системата на Изпълнителната агенция по горите, във връзка със службата му.

„Не съм получавал лично тези средства и няма от какво да се срамувам" каза Лечков."Намерете ми един да даде 5 милиона на футболния клуб-няма да му се разсърдя. Факт е, че футболният клуб е получил парите, но навсякъде се тръби, че съм ги взел аз. Не съм получавал такива средства. Този човек не съм го виждал, не е влизал в кабинета ми. Как мога да поискам от някого нещо?".

След като беше даден ход на делото предстои да бъдат разпитани 12-те свидетели по него.

В прикачения звуков файл чуйте коментара на Йордан Лечков.