Събраха близо 500 подписа в защита на скейт парка
Събраха близо 500 подписа в защита на скейт парка / DarikNews.bg, архив

Петицията в защита на скейт парка в Стара Загора е подписана от близо 500 души. Подписката тръгна в Интернет в края на юли след като едно от популярните спортни съоръжения в Стара Загора бе затворено.

Съдбата на парка продължава да неясна. В средата на юли се проведе протестна акция на деца с велосипеди, които заявиха желанието си да продължат да използват парка.

В съседство на скейт парка трябва да бъдат изградени фитнес площадка и футболно игрище с трибуни. Първата копка бе направена още в началото на юни, а проектът трябва да бъде финализиран до първия учебен ден. От общината планират да ремонтират и детската площадка в съседство. В социалните мрежи вече се появиха коментари, че това ще доведе до преместване на скейт парка в друга част на Стара Загора.

„Скейт паркът се намира на територията на заведение, което е било отдадено на концесия. Собственикът е поел ангажимент да изгради парка за своя сметка. Впоследствие срокът на концесията е изтекъл и обектът започва да се третира като всеки друг временен обект, т.е трябва да се плаща наем.

Сега собственикът настоява общината или да му плати площадката, или да му приспадне парите от наема. Но това няма как да се случи, защото тя е общинска", обясни тогава кметът Живко Тодоров.