Събират подписи за по-строги санкции срещу убийците на пътя
Събират подписи за по-строги санкции срещу убийците на пътя / DarikNews.bg

Над 200 старозагорци вече подкрепиха националната подписка „Да предпазим децата от убийците на пътя".

Шестима младежи на възраст между 17 и 19 години - две момичета и четири момчета - загинаха след като бяха ударени от автомобил в Симеоновград. Вестта за зверската катастрофа обходи страната ни и то навръх Великден. Загиналите са Яница Бойчева, Георги Георгиев, Евгени Атанасов, Красимир Марков, Мелин Зеид, Трифон Трифонов.

Месеци след трагедията в Симеоновград войната по пътищата продължава. За да няма повече жертви, роднини на загиналите младежи, поискаха промяна в законодателството и строго наказание за пияните шофьори, дръзнали да седнат зад волана.

Стара Загора е един от градовете, в които майката на Краси-Дарина Маркова и неговата братовчедка Радостина Георгиева, приканват гражданите с подписа си да станат съпричастни към идеята за промяна в законодателството.

„Подписката е национална и е под надслов „Да предпазим децата от убийците на пътя". Само за ден и половина в Стара Загора над 200 граждани я подкрепиха. Искаме промяна в Наказателния кодекс, според която пияните и употребили упойващи вещества шофьори, тези, които се движат с превишена скорост или отнемат предимството на пешеходците, да бъдат съдени за умишлено деяние. Уверяваме хората, че личните им данни няма да бъдат използвани за други цели, освен за една-подписката да бъде внесена в Народното събрание", сподели за Дарик Радостина Георгиева.

Подписите в Стара Загора се събират пред Синдикалния дом до 23 ноември.