Събарят незаконните ромски постройки след зимата
Събарят незаконните ромски постройки след зимата / DarikNews.bg, архив
Събарят незаконните ромски постройки след зимата
68062
Събарят незаконните ромски постройки след зимата
  • Събарят незаконните ромски постройки след зимата

Незаконните ромски постройки ще бъдат съборени в края на март догодина, категоричен беше кметът Живко Тодоров.Според него са необходими рестриктивни мерки, които да не позволяват злоупотреби на определени категории хора в обществото.

Заради редица европейски решения и норми незаконните къщи ще бъдат съборени след зимата. Според кмета хората, настанени в тях трябва да намерят законни начини за пребиваване. „Стиковахме действията си с полицията, най-вероятно ще трябва да повикаме и жандармерия от Пловдив, за да не допуснем нарастване на напрежението. Предстоящите европейски избори нямат отношение към закона и те няма да ни попречат да пристъпим към събаряне на постройки, които не са съобразени със законовите изисквания.", обясни в студиото на Дарик Тодоров.

Той посочи като един от неразрешените до момента проблеми силната музика от ромския квартал, която тормози ежедневно живеещите наблизо старозагорци. „За съжаление има тотална абдикация на хората в „Лозенец" и до голяма степен проблемите с тях са свързани с липсата им на поведение и култура. Ето защо държавата не бива да си затваря очите пред малцинствата, нужен е строг контрол и промяна в законодателството. На практика се дават пари, които се изразходват на вятъра".

В „Лозенец" има и доста законни къщи, чиито собственици редовно си плащат задълженията към местната хазна, посочи кметът. По думите му у нас съществува порочната практика всеки да тълкува закона по свой начин. „В крайна сметка освен права гражданите имат и задължения. Върху това почива обществото и в момента, в който разбием това, ще разбием и държавата", коментира още Тодоров.

Какво още каза той по темата с незаконните ромски постройки и нетърпимия шум от „Лозенец" чуйте в прикачения файл.