Световният шампион по карате киокушин с почетния знак на Стара Загора
Световният шампион по карате киокушин с почетния знак на Стара Загора / Община Стара Загора
Световният шампион по карате киокушин с почетния знак на Стара Загора
67225
Световният шампион по карате киокушин с почетния знак на Стара Загора
  • Световният шампион по карате киокушин с почетния знак на Стара Загора

Да завършиш на върха. Това е мечтата на всеки спортист, който се е изкачил на най-високата стълбичка в края на кариерата си.

Състезателят по карате киокушин в категория 75 кг. Стилиян Петров от старозагорския спортен клуб „Аскен" завоюва титлата световен шампион в тежък мач на първенството от началото на месеца в зала "Арена Армеец" в София. Участвали са 300 състезатели от 52 държави, а Стилян споделя, че за последен път чува химна на България като активен състезател. Счита, че само с дух и воля за успех е победил руския състезател, негов противник във финалния мач.

Стилиян приключва спортната си кариера с най-високото спортно отличие. И то, и всички останали се дължат и на упорития труд, който е положил през годините в залата, но и благодарение на неговия треньор Сенсей Асен Асенов. Какво разказа световният шампион минути преди да получи почетния знак на община Стара Загора от кмета Живко Тодоров чуйте в прикачения звуков файл.

Кметът благодари за титлата, която допринася за утвърждаването на Стара Загора като град на спорта и пожела на Стилиян да се реализира успешно и като треньор.