Световният пробег на хармонията премина през Стара Загора
Световният пробег на хармонията премина през Стара Загора / Общинска администрация - Стара Загора

Стара Загора бе част от Световния пробег на хармонията, който преминава през страната в периода 14-24 юли. На 21 юли участниците в него пристигнаха на площада пред сградата на общината. Зам.-кметът Иванка Сотирова прие Факела на хармонията от името на гражданите и приветства международния отбор бегачи.

През 2012 г. се навършват 25 години от основаването на Световния пробег на хармонията и този юбилей се чества с разнообразни спортни и културни прояви в страните, които посрещат щафетата.

Световният пробег на хармонията премина през Стара Загора
netinfo

Наред с много държави в целия свят, България отново е домакин на международната щафета, която има за цел да насърчи приятелството и разбирателството между народите. Участниците в Пробега пренасят през повече от 100 държави от всички континенти горящ факел, символизиращ стремежа към хармония и единство между хората. Основател на Световния пробег на хармонията е индийският философ, поет, музикант и спортист Шри Чинмой (1931-2007), който вярва, че спортът е мощно средство за изграждане на по-хармоничен и единен свят.