Светлин Стоев подреди 17-та си самостоятелна изложба
Светлин Стоев подреди 17-та си самостоятелна изложба / Областна администрация Стара Загора

Старозагорският художник Светлин Стоев избра фоайето на Областна администрация - Стара Загора, за да подреди 17-та си самостоятелна изложба живопис под наслов „Весел спомен за мъжкари".

Домакин бе областният управител Йордан Николов, който е негов почитател и насърчава дългогодишната му дейност по издирване, отглеждане и размножаване на чистокръвни потомци на породата Българско каракачанско куче. Той сподели, че харесва творбите на Светлин, защото в тях открива любими сюжети. Те представят силни характери, непоколебимостта и устойчивостта на българския дух, красотата на природата и каракачанското куче, което влиза в битка дори с глутница вълци.

Изложбата бе открита снощи от директора на Художествена галерия - Стара Загора д-р Марин Добрев. Поводът събра мнозина майстори на четката от Стара Загора, представители на писателското съсловие, от което е Йордан Стоев, бащата на Светлин, както и членове на Асоциацията на майсторите на бойните спортове в Стара Загора, много приятели и почитатели на художника. До края на вечерта почти половината от творбите му намериха новите си притежатели.