Строяват за последно казанлъшката бригада
Строяват за последно казанлъшката бригада / Д.Бобева
С военен ритуал, освещаване на бойните знамена и поднасяне на венци и цветя ще отпразнуват Деня на българската армия воините от Пета механизирана Шипченска бригада в Казанлък.

Началото на тържествата е на 4-ти май от 9 часа пред паметника на загиналите воини и офицери от 23-ти пехотен Шипченски полк в парк “Розариум”.

По време на честванията казанлъшката бригада ще се строи за последно в този си състав, преди предстоящото й предислоциране в Плевен.

По информация на “Дарик”в близко време започва постепенното предислоциране на част от сегашния състав, което ще засегне близо 700 кадрови войници и офицери.

В чест на Деня на храбростта музикантите от Военния оркестър на бригадата, ръководени от старши лейтент Цветомир Василев поздравиха с близо едночасов концерт на открито гражданите на Казанлък. Музикалното “сбогуване” на военните оркестранти с казанлъшката им публика ще стане на 31-ви май, на централния площад “Севтополис”в Казанлък. Заедно с оркестъра на Търновския национален военен университет те ще открият тазгодишните Празници на розата в Казанлък и празникът на военните духови оркестри в страната.

От септември военният оркестър на казанлъшката бригада ще се премести в Стара Загора.