Строител загина при изкопни работи
Строител загина при изкопни работи / netinfo

Строителен работник загина при изкопни работи в Стара Загора, съобщиха от полицията. Този е втори случай на трудова злополука в строителството за последните месеци в Стара Загора.

Загиналият Костадин Генчев на 54 години е работил за фирма “”Аква вижън” ЕООД с предмет на дейност строителство. Около 16.15 часа вчера работниците са полагали канализация на улица “Капитан Петко войвода” в квартал "Три чучура-север". Направен е изкоп за полагане на отводнителни тръби на дълбочина 3 -4 метра. Когато работникът влязъл вътре една от стените се срутва и го затиска. Мъжът е починал на мястото. Тялото му е извадено с помощта на дирекция "Гражданска защита". От Инспекцията по труда са извършили проверка на инцидента, съобщи за Дарик радио директорът на Инспекцията Таньо Танев.

По случая работи Районното полицейско управление в Стара Загора. Този е втори случай на злополука в строителството, след като в края на септемри 53-годишен работинк на ЗСК "Боруй" АД загина на строителна плодащка, а причината е, че бе затиснат от стрела на автокран.