/ DarikNews.bg
Финансови взаимоотношения е най-вероятната причина за стрелбата
37-годишният мъж, който беше задържан за стрелбата в Стара Загора в сряда вечерта, е направил пълни самопризнания.

Стрелецът се е предал доброволно
. Пред полицаите, той обяснил, че при възникнал скандал е прострелял 35-годишния Станимир Иванов със законно притежаваното си огнестрелно оръжие - боен пистолет, марка „Берета“.

Финансови взаимоотношения е най-вероятната причина за стрелбата, обясниха от прокуратурата по-рано през деня. Между стрелеца и убития е имало връзка, те са се познавали добре, а убитият е работил за фирмата за бързи кредити, в чийто офис стана убийството.

Мъжът е задържан за 24 часа, материалите по делото ще бъдат докладвани на наблюдаващ прокурор, като предстои повдигане на обвинение и удължаване на срока на задържането му до 72 часа.

Съобщение за стрелба в офис на фирма за бързи кредити, който се намира в централната част на Стара Загора, е получено на 24 март в 17:19 часа на тел. 112. На място са пристигнали полицейски екипи и лекари от Спешна помощ. В помещението е открито тяло на мъж с прострелна рана в главата.

Починалият е на 35 години, криминално проявен. Познат е с прякора Стамбето, от години е работил за фирмата, в която стана инцидента. В офиса е имало и други хора, но не е имало опасност за тях.

През цялата нощ на мястото са извършвани огледи и разпити на свидетели, те продължават и на следващия ден.

Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора веднага е образувано досъдебно производство за умишлено убийство, престъпление, за което законът предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.