Стопанският факултет е домакин на международно интензивно обучение
Стопанският факултет е домакин на международно интензивно обучение / DarikNews.bg, архив

Стопанският факултет е домакин на Международно интензивно обучение на тема: "ИКТ като източник на бизнес иновации; прилагане на иновативните възможности на ИКТ и съответните е-технологии за организации от цяла Европа". Обучението ще ке проведе от 15 до 26 април, а откриването е на 16 април от 19 часа в Регионална библиотека "Захари Княжески".Курсът по програмата се провежда за трета поредна година.

Участници са над 75 студенти и преподаватели от 9 страни: Полша, Унгария, Франция, Швейцария, Дания, Ирландия, Холандия, Финландия и България. През втората седмица се присъединява и група от Кения.

Обучението включва интензивни лекции, семинари, упражнения, презентации, симулации, дискусии и консултации по различни дисциплини с лектори от страните-участнички, работа по реални проекти . В края на обучението студентите представят интегриран продукт, който показва груповото им постижение по решавания проблем от практиката.Оценяване на проектните предложения, класиране на групите по общ проект и групите по представяне от страна на преподавателите, всички студенти и фирмите.

Инициатори и организатори на Международно интензивно обучение са: Hogeschool Utrecht, Холандия, университет, който обучава студенти по икономика.