Стопански факултет при ТрУ с нов проект
Стопански факултет при ТрУ с нов проект / DarikNews, архив

Стопанският факултет при ТрУ Стара Загора стартира проект на тема "Актуализиране на действащите учебни планове и програми и разработване на нови в професионални направления "Икономика" и "Администрация и управление", съобразно потребностите на пазара на труда в Старозагорско. Стопанският факултет подготвя бакалаври, магистри и доктори по икономика.

Чрез изградените по проекта сътрудничества и дългосрочни парньорства с бизнеса и държавните институции ще се постигне ново качество на обучението, ще се подготвят икономисти от нов тип, конкурентни на трудовия пазар, отговарящи на потребностите на бизнеса и практиката в Старозагорски регион и страната.

Със закупеното по проекта оборудване ще бъдат напълно обзаведени 6 лекционни зали, което ще позволи да бъдат успешно приложени интерактивни методи за преподаване чрез съвременни ИК технологии.

Общата стойност на проекта е 262 761,78 лв., а срокът е 23 месеца.

Ръководител на проекта е деканът на Стопански факултет проф. д-р Иван Георгиев.

Ключовите дейности по проекта са идентифициране на потребностите и изискванията на бизнеса по отношение на обучението по специалностите в Стопански факултет; разработване на нови и актуализиране на съществуващите учебните планове и програми по специалностите; включване на работодатели и специалисти от практиката в образователния процес и апробиране на актуализираните учебни планове и програми.