Стартира онлайн гласуването за отличието на общността Добрият Самарянин
Стартира онлайн гласуването за отличието на общността Добрият Самарянин / DarikNews.bg, архив

Последните две номинации за добротворство са от Калина Петкова и група жени, майки на деца преживели насилие.

Добротворците в осмата номинация са Тихомир, Галина, Бояна и Даниел Таневи. Собствениците на голям детско-бебешки търговски обект не спират да вършат добрини. Не веднъж са помагали на дечица, останали без родители, на семейства в нужда. Даряват всичко необходимо за новородено бебе на млада жена, която в напреднала бременност, след нещастен инцидент, губи съпруга си. Основни помощници са и в набирането на средства за лечението на Иванко Тодоров. Техните жестове на добротворство, огромните им сърца и нестихващо желание за добрини, ги прави семейство за пример.

Деветата номинация е от майките на децата, достигнати от жеста на добротворство, жени настанени в Кризисен център „Самарянска къща". Те номинират учителският колектив на Частно основно училище "Елин Пелин" Стара Загора и родителите на децата, учещи в него. По инициатива на учителите и с огромната дарителска подкрепа на родителите са набрани средства, предоставени на децата, които по това време живеят в кризисния център и имат нужда от закупуване на учебни материали и пособия, консумативи и нови раници, с които да започнат щастливи и горди новата учебна година. За две от тези деца това е и по-специален и вълнуващ ден, тъй като са първолачета. Родителите и настойниците, които се грижат за децата, нямат финансова възможност да им осигурят всичко необходимо за този толкова важен ден, а инициативата идва точно навреме, за да подари незабравимост.

Вече започна и онлайн гласуването за наградата „Отличието на общността". До 5 декември на www.samaritans.bg/dnes, всеки може да прочете и гласува за своята докосваща история за добротворство, като избере сред деветте номинации за 2016 година.

Церемония по връчване на Годишните награди „Добрият Самарянин" и ще се проведе на 14 декември от 19:00 часа, в Държавна опера-Стара Загора в партньорство с още единадесет други обществени институции и неправителствени организации от Област Стара Загора. На церемонията ще бъдат представени номинираните добротворци през 2016 г. и ще бъдат връчени отново статуетката „Добрият Самарянин" и „Отличието на общността".