Старозагорски социалисти: „Върви си, Бойко!”
Старозагорски социалисти: „Върви си, Бойко!” / БСП Стара Загора

Млади старозагорски социалисти излязоха спонтанно по улиците, за да изразят своя граждански протест срещу гласувания дълг от 16 млр. лева.

„Не искаме дълг!" и „Върви си, Бойко!" скандираха десетки граждани по централния булевард тази вечер, отправяйки това послание и пред Областна администрация. С младите хора бе и общинският лидер на БСП Валентина Бонева, както и общинските съветници на БСП.

„100 дни са равни на 16 млр. лева, а 4 години управление колко милиарда лева ще излязат на гърба на българския народ?", протестира Бонева, заради скандално високата цена, която ще плащат редица поколения. Случайни минувачи, продавачи и купувачи на мартеници се присъединиха към протестиращите и заедно скандираха „Оставка!".

Възмутени от днешното решение на новата коалиция ГЕРБ, АБВ, Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО, ДПС, БДЦ, хората по старозагорските улици не приемаха за нормално случилото се днес в българския парламент.

Първите дни на това управление бяха замазване на очите, и въпреки това виждаме загробването на България , каза най-младият социалист Николай Митков.

„Чрез този дълг ще бъдат рекетирани както малкия и среден бизнес, така и обикновените граждани, да допуснем ли това?", коментираха хората.