/ Пресцентър МВР
Те завоюваха купата на Българската федерация по пожароприложен спорт
Огнеборците от област Стара Загора демонстрираха високо спортно майсторство, отборен дух и завиден феърплей.

Отличиха старозагорски пожарникари за високи резултати

Те спечелиха безапелационно поредното издание на купата на Българската федерация по пожароприложен спорт. В атрактивната дисциплина „Изкачване с щурмова стълба“ Георги Георгиев и Деньо Денев завоюваха златния и сребърния медал, като постигнаха резултати от 15,29 и 15,38 секунди.

състезание
Пресцентър МВР


Старозагорската щафета на 4х100м с препятствия, в състав Георги Георгиев, Таньо Танев, Христо Пеев и Росен Маринов, се оказа най-бърза и стигна до златните медали за 63,73 секунди.

състезание
Пресцентър МВР


Младите надежди от Факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Академията на МВР демонстрираха характер и успяха да спечелят сребърните медали в дисциплината „Пожарна щафета 4х100 метра с препятствия“. Мартин Рашов, Асен Асенов, Петър Петров и Валентин Недков постигнаха резултат от 64,01 секунди.

Втори в комплексното класиране се нареди отборът на РДПБЗН-Плевен. Християн Христов успя да преодолее конкуренцията и да постигне резултат от 15,72 секунди при изкачването на кулата с щурмова стълба.

състезание
Пресцентър МВР


В оспорваната конкуренция силите на пожарникарите от Враца стигнаха до бронзовите отличия в комплексното класиране. Те завоюваха и трето място в дисциплината „Пожарна щафета 4х100 метра с препятствия“. Христо Христов, Мартин Тонов, Венелин Георгиев и Атанас Симеонов постигнаха резултат от 66,16 секунди.

състезание
Пресцентър МВР


Неблагоприятните метеорологични условия попречиха да се проведе дисциплината „100 м пътека с препятствия“. Тази година домакин на купата на Българската федерация по пожароприложен спорт бе Столичната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.
Пресцентър МВР