Старозагорски младежи откриват екопътека
Старозагорски младежи откриват екопътека / netinfo
“Бъди чут, бъди видян: участие на младежта в развитието на обществото”.Под това мото ще премине Международния ден на младежта-12 август.

В Стара Загора инициативите съпътстващи празника стартираха с Ден на отворените врати в Регионална библиотека”Захарий Княжески”. Организатори на проявата са Младежки информационно-образователен център “Европа” . Близо 80 деца от домовете “Т.Попова” , “Българка” и “М.Терезия” разгледаха новата сграда на старозагорската библиотека . Освен че малчуганите видяха новия дом на книгите , те се забвляваха , участваха в различни игри , получиха и много подаръци , разказа пред Дарик Албена Тодорова , координатор на Младежкия информационно-образователен център.

На 10 август Община Гурково ще бъде домакин на заседание на Регионалния областен младежки съвет .Целта ни е да обменим идеи и да набележим възможности за сътрудничество , разказа още Албена Тодорова , а проявата е под патронажа на областния управител Мария Нейкова.Следобед представителите на 16-те регионални младежки организации ще открият екопътека в местността “Лява река” , Гурково.