Старозагорски фермери –на протест в София
Старозагорски фермери –на протест в София / netinfo
Около стотина старозагорски млекопроизводители ще вземат участие в национален протест, който ще се проведе в сряда пред Министерството на земеделието.

“В края на седмицата министър Валери Цветанов даде 100% уверение, че до три дни ще има развитие по нашите искания. На 13 август ние ще чакаме отговора в София по време на протеста, който започва в 12 часа”, каза председателят на Старозагорското сдружение на млекопроизводителите Танчо Колев.

Фермерите се заканиха ,че ако обещаните пари не постъпят по сметките им, ще продадат животните в Гърция и ще си потърсят работа в Европа. “Щом това правителство не си върши работата, нека направят служебен кабинет. Времето показа, че у нас служебните правителства работят по-добре от действащите”, припомни Колев.

През изминалата седмица недоволните стопани блокираха изхода на пътя за Казанлък.Те очакват обещаните 60 млн. лв. за целогодишна субсидия за литър мляко  да постъпят в банковите им сметки. “Ако това не стане, в сряда ще решим под каква форма ще протестираме”, каза още Танчо Колев.