Стара Загора се включва в Световната нощ на книгата
Стара Загора се включва в Световната нощ на книгата / dariknews.bg
Стара Загора се включва в Световната нощ на книгата
63060
Стара Загора се включва в Световната нощ на книгата
  • Стара Загора се включва в Световната нощ на книгата

По случай Международния ден на детската книга - 2 април, РБ "Захарий Княжески" организира среща-разговор на тема „Хубавата детска книжка - мой верен приятел". В инициативата се включиха над 20 деца от старозагорски училища, обобщи директорката на библиотеката Снежана Маринова. Подробности може да чуете в звуковия файл.

От 2 до 23 април в Детския отдел ще се проведе осми Маратон на четенето под надслов „Вълшебният свят на приказката".

На 8 април - понеделник, от 12:00часа, отново в Детския отдел ще се има празник, посветен на 100 години от рождението на Асен Босев под надслов „Не правете като тях, да не станете за смях". Участниците са ученици от III "г" клас от СОУ "В. Левски" с класен ръководител г-жа Румяна Иванова.

За първи път тази година РБ „Захарий Княжески" ще се включи в Световната нощ на книгата, съвместно с партньори и доброволци. Това ще стане на 23 април, обявен за Световен ден на книгата и авторското право. От 19:00 до 24:00 часа библиотеката ще е отворена за старозагорци и гостите на града. Програмата все още се уточнява, но е сигурно, че ще има изложби, литературно четене, срещи с автори, концерти.

Стара Загора се включва в Световната нощ на книгата
netinfo

Ливърпул ще приеме централното събитие, свързано с тазгодишното издание на „Световната нощ на книгата", информира thebookseller.com. Досега основното събитие беше в Лондон. Така „Световната нощ на книгата" ще бъде съвместна продукция на ръководителите на проекта, „Би Би Си" и общината в града. На 23 април, когато ще се състои събитието, ще присъстват автори като Филипа Грегъри, Патрик Нес, Джаки Кей и местния Франк Котрел Бойс. Водеща ще бъде Сузана Рийд от „Би Би Си". Билетите са безплатни. Събитието ще се проведе в залата „St George'sHall", до новата централна обществена библиотека в Ливърпул. Специални вечери, свързани със „Световната нощ на книгата" ще има още на лондонския площад „Southbank Centre", както и в Бристол, Кент, Единбург, Ковънтри и Кеймбридж. Само в Обединеното кралство се очаква читатели да си разменят и раздадат 400 000 копия от 20-те избрани книги, а още 100 000 да бъдат дарени в домове за бездомни, болници, затвори и приюти. „Световната нощ на книгата" ще маркира и началото на нов литературен фестивал в Ливърпул. Той ще продължи до 19 май, като с него ще бъдат свързани 350 литературни събития.

24 април 2013 г. (сряда) в залата на Регионална библиотека "Захарий Княжески" - „Ние, мушмороците" литературна среща с Виктор Самуилов - автор на стихове за деца. Той ще се срещне с деца от начална училищна степен на : НУ " Димитър Благоев", ОУ „Кирил Христов", ОУ"Митьо Станев" , СОУ"М.Горки" , СОУ"В.Левски".