Стара Загора отново ще бъде столица на виното и културното наследство
Стара Загора отново ще бъде столица на виното и културното наследство / Dariknews.bg,архив

В Стара Загора за пети пореден път се организира Фестивал на виното и културното наследство АВГУСТИАДА 2016.

Ето какво са подготвили организаторите:

Конференция АВГУСТИАДА 2016, ще се проведе на 14 октомври от 14 до 18 ч в зала 33 на Регионален исторически музей. Входът е безплатен, но е необходимо предварително да заявите участие по имейла на организаторите.

Изборът на ЦАРИЦА НА АВГУСТИАДА 2016 ще се проведе за първи път в рамките на фестивала на 14 октомври от 19 ч в Държавна опера Стара Загора. Входът е свободен.

Входът за Изложението на вино и кулинарни продукти в Регионален исторически музей, на 15 октомври от 12 до 18 ч и на 16 октомври от 11 до 16.30 ч, е с билет за един ден на стойност 7 лв., а за двата дни - 10 лв. За по-добра организация на достъпа до изложението е добре предварително да закупите входни билети, което е особено препоръчително за групови посещения. Билети ще могат да се закупуват по време на изложението на входа на Регионален исторически музей Стара Загора.

Участието в Майсторски клас „Непознатите винени съкровища на Македония", на 15 октомври от 15,30 ч, в зала 33 на Регионален исторически музей, е срещу куверт на стойност 30 лв. за едно лице, който трябва да бъде предварително закупен до 10 октомври.

Участието в Майсторски клас „Румъния - винен чар и елегантност на север от България", на 16 октомври от 13,00 ч, в зала 33 на Регионален исторически музей, е срещу куверт на стойност 30 лв. за едно лице, който трябва да бъде предварително закупен до 10 октомври.

Участието в Галавечер АВГУСТИАДА на 15 октомври от 19,30 ч в Държавна опера Стара Загора, със специален концерт и гала вечеря е срещу куверт на стойност 60 лв. за едно лице, който трябва да бъде предварително закупен до 10 октомври.

За облекчение на комплексните посетители на събитията на АВГУСТИАДА 2016 е оформен ВИП куверт, включващ: пропуск за двата дни на изложението, участие в двата майсторски класа, присъствие на Гала вечерта, с право на влизане на първия ден един час преди официалното откриване. ВИП кувертът за едно лице е на стойност 100 лв. и трябва предварително да се закупи до 10 октомври.