Стара Загора - домакин на международна конференция
Стара Загора - домакин на международна конференция / DarikNews.bg Николина Пенчева

Стара Загора е домакин на международна заключителна конференция по проект „Обучение по стратегическо развитие на малките предприятия". Той се изпълнява от Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора, в партньорство с още седем организации от шест европейски държави, разказа изпълнителният директор на АРИР Стара Загора Румяна Грозева.

Проектът се осъществява с финансовата помощ на Европейската комисия в рамките на програма „Леонардо да Винчи". Той предвижда разработването на програма за обучение по стратегии на предприятието и стратегическо управление, която е насочена към управителите в малките предприятия. Учебната програма ще бъде базирана на модел, комбиниращ учебен план и съдържание за електронно обучение. По този начин ще бъдат приложени елементи на смесен подход за обучение, съдържащ елементи както на онлайн, така и на присъствено обучение.

Основните резултати от фазите на проекта са международен анализ, модел за обучение, учебна програма, учебно съдържание и пилотен текст на продукта.
Проектът започна на 1 ноември 2008 година и приключва на 31 октомври тази година.

С международната заключителна конференция по проекта, АРИР Стара Загора отбелязва своя 15-ти рожден ден.