Станимир Радевски не е привлечен като обвиняем
Станимир Радевски не е привлечен като обвиняем / БГНЕС, архив

Кметът на Павел баня Станимир Радевски, който снощи блъсна с колата си и уби 64-годишен мъж към момента не е привлечен в качеството си на обвиняем. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Стара Загора.
Станимир Радевски не е и задържан към момента, тъй като и днес продължават огледите на мястото на инцидента, станал по пътя Павел баня - село Виден, уточни говорителят на Прокуратурата в Стара Загора Нейка Тенева. Не са готови и резултатите от взетата снощи на кмета Радевски кръвна проба, допълват от Окръжната прокуратура. На място, тест с дрегер е отчел 0 промила алкохол. За инцидента е образувано досъдебно производство, по чл. 343, ал. 1, В, от Наказателния кодекс, за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС и нарушаване на Закона на движението по пътищата.

Загиналият мъж не е бил сам по време на инцидента. Той е тикал колелото си, на което е била неговата внучка. Момичето се е отървало без наранявания, само с уплаха.

Междувременно днес Общинският съвет в града трябва да избира отново свой председател, след неуспешен опит преди седмица. Според областния лидер на ДПС Халил Летифов обаче, сесията трябва да се отложи, предвид новите обстоятелства, които ще политизират излишно избора на председател.