Сръбският наркобос с дело и за хулиганство
Сръбският наркобос с дело и за хулиганство / netinfo

Срещу сръбския наркотрафикант Будимир Куйович вече е образувано досъдебно производство за хулиганство. Делото е заради циничното поведение на наркобоса пред старозагорските журналисти.

Повод за досъдебното производство срещу сочения за наследник на Фатик наркотрафикант е неприличното му отношение към медиите на излизане от съдебната зала, в която се проведе при закрити врати делото по мярката за неотклонение на Куйович.

Тогава, на първи януари, след края на заседанието, от което стана ясно, че сърбинът остава в ареста, Куйович показа неприлични жестове със среден пръст на старозагорските журналисти и каза няколко неприлични думи.

Срещу Куйович на 7 януари е образувано досъдебно производство по член 325, алинея 2 от Наказателния кодекс , уточни за Дарик районният прокурор Константин Тачев. 

Според текста "който извърши непристойни действия, които по своето съдържание се отличават с изключителен цинизъм и дързост", се наказва с лишаване от свобода до 5 години.

Прокуратурата се е самосезирала въз основа на публикуваното в медиите, след като неколкократно жестовете на сърбина бяха описвани и показвани.

Дарик радио научи още, че в Пловдивската районна прокуратура ще бъде образувано досъдебно производство срещу 39-годишният сърбин за нанасяне на лека телесна повреда на полицейски служител.
Както вече е известно, при задържането му на паркинг в Пловдив Куйович нарани в ръката един от служителите на пловдивския сектор "Борба с организираната престъпност".