/ Община Стара Загора
Спират движението в централната част на Стара Загора, съобщиха от Общината.

С оглед осигуряване на безопасното организиране и провеждане на изборите на 2 април - неделя, за времето от 9:30 до 18:00 часа на 1 април - събота се спира движението на личен и договориран транспорт и на моторни превозни средства, извършващи транспорт за собствена сметка, по следните улици:

- бул. „Митрополит Методи Кусев“ - в отсечката от ул. „Лубор Байер“ до ул. „Свети Княз Борис“; ул. „Свети Княз Борис“ - в отсечката от ул. „Хаджи Димитър Асенов“ до бул. „Митрополит Методи Кусев“;  ул. „Захари Княжески“ - в отсечката от ул. „Свети Княз Борис“ до ул. „Лубор Байер“

Нормалното движение на превозни средства ще се възстанови незабавно след приключване на съответните мероприятия, съгласно Изборния кодекс.

За времето от 19:30 часа на 2 април до 4:00 часа на 3 април същото ограничение на преминаването на моторни превозни средства касае и следните улици:

- бул. „Руски“ - в отсечката от ул. „Генерал Столетов“ до ул. Генерал Гурко; ул. „Цар Иван Шишман“ - в отсечката от ул. „Ген. Гурко“, до ул. „Ген. Столетов“.

При необходимост, периодът на спирането на движението ще бъде удължен, по преценка на служителите към ОД на МВР, ангажирани с охраната на изборния процес.