Спасяват Берое с оздравителен план
Спасяват Берое с оздравителен план / netinfo

Оздравителен план за спасяване на ПФК Берое бе обявен днес на среща между Областния управител Мария Нейкова, кмета на Стара Загора  професор Светлин Танчев и представители на старозагорския бизнес.                                        Планът се състои в учредяването на акционерно дружество между фенклуба на Берое и сдружението с нестопанска цел на ветераните на Берое.След увеличаване на капитала и акционерите новото дружество  ще закупи съществуващото ПФК Берое АД. Това ще стане факт,  при положение,  че завърши процедурата по обявяване в несъстоятелност на старозагорския клуб,  която стартира през февруари.             В момента клубът се управлява от специално назначен от съда синдик.

Антон Андронов от холдинг “Загора”,  който  разясни идеята за оздравителния план,  каза  че учредяването на новото АД  трябва да завърши до месец и половина.

Намерението на инициаторите е  в новоучреденото дружество да влязат максимален брой акционери,  като в най добрият случай  броят им ще достигне десетки хиляди. Очаква се основната финансова тежест  да  бъде поета от някои от най заможните старозагорци.

На днешната среща бе обсъден и изборът на надзорен съвет  на бъдещото АД,    а за  членове бяха предложени имената на няколко старозагорски предприемачи. Част от бизнесмените, обаче, отказаха.

В началото на другата седмица ще станат ясни имената на всички членове на надзорния съвет на новото акционерно дружеството.