Спасителят от Чирпан с награда „Добрият самарянин”
Спасителят от Чирпан с награда „Добрият самарянин” / DarikNews.bg

Стефан Иванов от Чирпан получи наградата „Добрият самарянин". За първа година Сдружение "Самаряни" учреди годишна награда "Добрият самарянин", която получи значима обществена и медийна подкрепа. От обявяването на конкурса до сега бяха номинирани редица личности, направили нещо значимо за друг човек, изпаднал в тежка житейска ситуация или беда.

„Благодаря на всички, които ме удостоиха с тази чест. Надявам се достойно да защитавам това звание. Нашата държава има нужда от хора, които вършат добро. Има нужда от пример", сподели Стефан Иванов, минути след като получи наградата си.

Стефан беше първият, който помогна на пострадалите при зверската катастрофа на автомагистрала "Тракия" на 15 юни т.г., при който загинаха 8 души и 9 бяха ранени. Рискувайки живота си, той успя да изгаси пожара и да помогне на част от пострадалите. Спасителят от Чирпан е номиниран в класацията на Дарик радио за Мъж на годината.

Спасителят от Чирпан с награда Добрият самарянин
netinfo
Награда на общността "Добрият Самарянин" получи приемният родител Марина Димитрова, събрала най-много гласове в онлайн гласуването на кампанията.

За изключителен принос в подкрепата на бездомните деца и техните семейства и развитието на самарянството бяха отличени Джонатан и Даниела Августин. Наградата връчи кметът Живко Тодоров.