Социалдемократите бистрят кметски подкрепи
Социалдемократите бистрят кметски подкрепи / Д.Бобева
Партия “Българска социалдемокрация “ ще участва на местните избори в около 240 общини със самостоятелни или подкрени от нея кандидатури за кметове и общински съветници.

Партията няма да издига свои кандидати единствено в около 20 общини, с преобладаващо турско население.

Това заяви Александър Томов- лидер на партия Българска социалдемокрация след края на Националния партиен съвет, проведен в Казанлък.

Двудневният форум на социалдемократите обсъди стратегията на партията за местните избори, дейностите около коалиционната подготовка и коалиционната формула, с която ще участват в местния вот социалдемократите.

Няма да имаме еднозначна коалиционна формула, ще действаме съобразно обстановката, заяви лидерът на партията Александър Томов, подчертавайки, че социалдемократи и социалисти трябвало да водят единна политика.

В близките дни социалдемократите очакват да подпишат Меморандум с партиие от Левицата за единно явяване на местните избори.

Според Томов, близо 120 от сегашниге действащи кметове на общини в страната ще бъдат издигнати за нови мандати, като голяма част от тях щели да ги получат.

Партията вече обявила подкрепата си за сегашния кмет на Стара Загора д-р Евгений Желев, а в общините Чирпан и Павел баня социалдемократите ще издигат свои самостоятелни кандидатури.

До дни се очаква и решението за подкрепа в Казанлък, но на етапа не било изключено да се подкрепи сегашният градоначалник Стефан Дамянов, заявиха от партийното ръководство.

Като “реалистична” Томов определи вероятността след местните избори Българската социлдемокрация да е сред първите четири партии по брой общински съветници.