/ netinfo
ПД Социалдемократи настояват за обединение на левите формации, но без БСП. За това информира в Стара Загора председателят на движението Елена Нонева.

По думите й, ръководството на БСП доказало за пореден път, че е партия, която не осъществява реална лява политика и няма коалиционна култура. Това са и основните причини от ПД Социалдемократи да отправят предложение за ляво обединение, но без социалистите. „Свидетели сме на евтин популизъм, който се разиграва постоянно, свидетели сме на скандали и фойерверки в обществото, които не водят до нищо. Тази партия доказа, че няма капацитет да бъде обединител на лявото пространство, а работи за неговото разединяване“, мотивира се председателят на ПДС.

Елена Нонева призова председателя на БСП Корнелия Нинова да реши проблемите в собствената си партия и да се научи да провежда коалиционна политика. „Нека се обърне към тълковния речник и прочете каква е дефиницията за това и да я приложи реално, а не на принципа „ние се събрахме-аз реших“. Когато Нинова се справи с тези проблеми, тогава да започне да мечтае да спасява и да управлява България“, смята Нонева.

Тя призова всички лидери на формации в левия спектър, сред които останалите социалдемократически партии, АБВ, Тракийските дружества,  земеделци, комунисти, за обединение и създаване на реална опозиция. „Нека тези, които все още са в коалиция с БСП, да намерят сили да излязат преди да са ги изхвърлили.

Ръката, която протягаме е към всички, които се определят като леви и имат леви идеи. Целта ни е да създадем самостоятелна парламентарна група, която наистина да провежда лява политика и да бъде опозиция на управлението“, посочи Елена Нонева и изрази оптимизъм за бъдещето на новия проект.