Снаряд издаде фалшификатор на банкови карти
Снаряд издаде фалшификатор на банкови карти / DarikNews, архив

При оглед на къща заради корозирал артилерийски снаряд, полицаи попаднаха на канабисови растения и устройства за източване на банкови карти. Сигналът за снаряда е получен вчера в РУ „Полиция" - Казанлък. Гражданин обяснил, че забелязал опасния снаряд в двора на частна къща, разположена на ул. "Тюлбенска" № 47 в града на розите, собственост на 69-годишна жена. Снарядът бил с взривател, с размери около 560 мм. дължина и 120 мм в диаметър. Районът около боеприпаса е незабавно обезопасен.

Докато били на поста си полицаите забелязали пет канабисови растения, засадени в двора. Станало ясно, че растенията са засети от 26-годишен казанлъчанин, който живеел там. Петте корена са иззети и предадени за лабораторни изследвания.

След последвалото претърсване на къщата, в нея са намерени и конфискувани четири капака на картов четец за банкомати, четири електронни устройства, пластмасов капак на картов четец за банкомат със залепено на него електронно устройство, четири пластмасови детайли с надлъжни процепи за капаци за картови четци, две метални електронни устройства /четци/, 3 USB камери, устройство за разчитане на информация от електронни карти, десет пластики с магнитна лента, два мобилни апарати и компютърна кутия.