12-годишно дете остава в клиниката по реанимация, след като бус с мигранти катастрофира на магистрала "Тракия" на 26-и февруари. Инцидентът стана в ранните часове близо до Чирпан, при който един загина, а други 32 бяха ранени. Според Спешна помощ - Стара Загора са докарани 31 пациенти, които са пострадали.

Загинал и ранени при катастрофа с мигранти на АМ „Тракия“

"Първоначално имахме данни за 15 души, оставени под наблюдение. Тази сутрин този брой вече е 9 души. 12-годишното дете остава в клиниката по реанимация. То е със значително подобрение, със слаби болки, няма температура. Останалите болни също са стабилни, без опасност за живота. Един остава в интензивното отделение, другите са в клиниките по неврохирургия, гръдна хирургия и ортопедия. Има един опериран в ортопедия. В гръдна хирургия има един пациент с пневмоторакс, който е в стабилно състояние. Към края на седмицата вероятно всички ще бъдат изписани. Комуникираме с тях чрез преводач", обясни медик от болницата в Стара Загора.
Катастрофата на „Тракия“: Задържаха организатора на канала за мигранти

След удара в мантинелата, 6 линейки се отзовават на сигнала за тежката катастрофа.

Капацитетът на този бус е 1,5 тона, а той е превозвал около 3 тона. Полицията продължава да издирва шофьора на превозното превозното средство, който бяга от мястото на произшествието.

Според източници на NOVA въпреки, че е със софийски регистрационни номера, бусът е регистриран на малоимотен мъж от Сандански. На негово име има регистрирани още превозни средства. В едно от тях на 4-ти януари бяха заловени бежанци.