порой
порой / Dariknews.bg
Микробус с пътници и кола, в която пътувало семейство с малко дете, са закъсали под моста на бул. „Славянски“ до магазин „Практис“. Там нивото на водата е около 1.20 метра, а хората били изведени от дежурните екипи.

Голямо количество дъждовна вода се събра и в района на жп гарата, което  предизвика задръствания от автомобили. За кратко бедствали пътниците в микробус и в автобус, които били изведени от служители на пожарната.

Наводнени са мазета в Музикалното училище, много обществени сгради, приземни етажи на частни домове, детски градини и учебни заведения, като количеството събрана вода там била 40-50 сантиметра. Пожар възникнал в сервизно помещение на втория етаж в „Парк Мол“ , не се е наложило евакуация на посетителите, а огънят бил потушен.

Постъпили са около 60 сигнала за паднали дървета в различни части на града и в районите на селата  Лясково,  Кирилово,  Малка Верея, Старозагорски минерални бани и др.  В целия град има множество паднали клони върху пътното платно и върху автомобили.  Има паднали клони на пътя Стара Загора - Нова Загора.

Няма данни за бедстващи или пострадали хора. По отстраняването на щетите и последствията от обилния дъжд  работят 5 екипа.

Валежите продължават, но обстановката в града постепенно се нормализира.