След 8 години процедури гробищният парк на с. Ръжена ще бъде разширен
След 8 години процедури гробищният парк на с. Ръжена ще бъде разширен / Община Казанлък

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова и собствениците на частен имот в землището на село Ръжена подписаха официално документите, с които се урежда разширяването на гробищния парк на селото. В замяна на терена, на който ще стане това собствениците ще получат друг имот в землището на селото.

С този акт успешно приключи дългогодишната сага с гробищния парк в населеното място, която датира от периода 2004-2007 г. Тогава гробищният парк на селото се е разраснал в северната си част, като е навлязъл в частен имот, притежаван от четирима собственици.

Според кмета на Ръжена Апостол Терзиев този въпрос е стоял на дневен ред от началото на неговия мандат, но решаването му е продължило във времето, поради дългата процедура по отчуждаване на имота, намиране на подходящ имот в близост до този, който да се предостави на собствениците, както и от желанието да бъдат удовлетворени исканията и на четиримата съсобственици.

На мястото, което ще бъде използвано за разширяване на гробищния парк вече има изградена ограда и то е напълно обособено, увериха от кметското ръководство.