/ netinfo
Малки славейковци и преподаватели посрещнаха тържествено двамата бронзови медалисти от световното състезание SInga, организирано от Сингапурската математическа асоциация Баян и Владо.
 
В Куала Лумпур второкласниците от Второ основно училище „П.Р. Славейков” се състезаваха с около 1 000 ученици от 18 страни. Баян Елкин спечели бронзово отличие в индивидуалното състезание, а в отборното Баян, Владимир Цаклев и Мая Милойкова от София също спечелиха бронз. Математическите таланти са част и от школата на фондация „Миню Балкански“ в село Оряховица.

математици
netinfo

 
Нека Баян и Влади бъдат един добър пример за останалите деца. Желая на тези двама победители да имат още повече успехи, за да се гордеят техните родители и учители
пожела директорът на училището Милена Желязкова, която награди с книги и лакомства малките математици.

Международно признание за малки таланти

За успехите си децата бяха наградени и от Яна Ковачева от фондация „Миню Балкански”. Тя им подари книгата „Устрем и воля” на проф. Минко Балкански като им пожела да бъдат устремени и волеви, за да постигнат още по-големи успехи.

посрещане
netinfo

 
Аз съм вдъхновител за участието в състезанието на децата, сподели математикът Любомир Любенов, който разкри, че по време на състезанието децата са решавали задача, която през 2008 година у нас е била част от изпита за прием след седми клас.

„Участието на децата беше супер предизвикателство и нека те да са окрилени от това, което видяха по света. Нека продължат да се трудят все така усърдно”, сподели именитият старозагорски математик Любенов.

посрещане
netinfo

 
На тържеството в училището присъстваха и развълнуваните родители на младите математически таланти, които благодариха на преподавателите, на класния ръководител, фондацията и на Любомир Любенов.

И най-вече сме благодарни на децата за тяхното търпение към нас, за тяхното старание и отговорност във всеки един момент от състезанието, споделиха още родителите на Баян и Владо.