Слагат светодиодни пътни знаци със соларно захранване
Слагат светодиодни пътни знаци със соларно захранване / sx.hu

Два указателни пътни знака „Пешеходна пътека" ще бъдат монтирани на ул. „Гурко", до Шесто Основно училище /пред Кукления театър/, от двете страни на зебрата.

Светодиодните знаци са със соларно захранване, с пълна осветяемост на площта и с ІІІ-ти клас светло отразяване, предвиден за автомагистрали. Снабдени са с датчик, ден и нощ и с датчик за движение. Монтират се пред учебно заведение с тежък трафик, съобразно решение на Национална комисия по безопасност на движението към Министерството на вътрешните работи. Съобразени са с всички Евродирективи за екология и икономичност и отговарят на националното и европейско законодателство. Подобни знаци с пълна осветямост са монтирани на 5 или 6 места в България (в прохода Хаинбоаз от Агенция „Пътна инфраструктура" и в град Бургас).

Идеята за поставянето на съвременните пътни знаци е благодарение на Лайънс клуб „Стара Загора - Тракия".

На откриването този следобед от 17 часа ще присъстват членове на клуба, кметът Живко Тодоров, зам-кметът Ваня Сотирова, специалисти от Общинска администрация, преподаватели от Шесто ОУ, от Държавен куклен театър, от фирмата-производител на съоръженията.