Скандалите в местното БСП продължават. Обиждат се на талибани.
Скандалите в местното БСП продължават. Обиждат се на талибани. / DarikNews.bg
Скандалите в местното БСП продължават. Обиждат се на талибани.
67387
Скандалите в местното БСП продължават. Обиждат се на талибани.
Скандалите в местното БСП продължават. Обиждат се на талибани.
  • Скандалите в местното БСП продължават. Обиждат се на талибани.
  • Скандалите в местното БСП продължават. Обиждат се на талибани.

641 членове на БСП са се подписали за свикване на заседание на 46-та общинска конференция. Подписката е инициирана от старозагорското младежко обединение на партията. От там настояват за смяна на общинския председател Илия Златев.

„В продължение на 3 месеца събирахме подписи. Внесохме документа. Подписката ни обаче е отхвърлена, тъй като според председателя на общинската структура Илия Златев 198 от подписалите се не фигурират в регистъра на партията", коментира Диан Енчев, който е председател на Инициативния комитет за свикване на конференцията.

Той допълни, че уставът на партията е бил грубо погазен. Според него, за да бъде свикано заседанието трябва да се подпишат 1/3 от всички членове на партията, които са 1780. От младежката организация са поискали справка за тези 198 човека, за да се направи проверка дали са членове на партията или не, но и тя им е била отказана.

"Освен това д-р Евгений Желев ни нарече талибани, а по-късно се извини. Но, не това е важното, а че уставът ни бе погазен", допълни Енчев. Подробностите в първия прикачен файл.

Предстои да бъде изпратена жалба до общопартийната контролна комисия с председател Мая Манолова, както и до лидера на БСП Сергей Станишев.

„Илия Златев трябва да бъде медиатор между партията и старозагорската общественост. Той обаче не е. И не само това. Той си е позволил нещо, което е антихуманно. Обадил се е по телефона на един от подписалите се и го е заплашил. Мъжът, с инициали С. К., е подал жалба във Второ районно управление за „отправяне на телефонни заплахи от Илия Златев", коментира бившият общински председател на БСП проф. Бойчо Биволарски.

„Не е вярно, че не съм приел подписката. Тя е депозирана още през миналата седмица. И тя, и искането за провеждане за извънредно заседание бяха обект на обстойно обсъждане по време за заседание на Общинския съвет на партията в понеделник.
Документалната проверка с електронния регистър показа, че в подписката има имена, които не фигурират в списъка на партията. Не може по този начин да се манипулира общественото мнение. Още повече, че има и дублиращи се подписи", коментира пред Дарик председателят на общинската структура Илия Златев.

Той допълни, че при него има постъпили сигнали. В някои партийни организации подписите са събирани в защита на кабинета „Орешарски". Някъде пък хора са карани да се подписват на бели листове. По всяка вероятност ще постъпят и писмени жалби, смята Златев.

Обвинението за заплаха по телефона Илия Златев коментира така:
„На хората им омръзна от реваншизма на Бойчо Биволарски. Две години не спря да се жали, че загуби състезанието за поста председател на Общинския съвет на БСП.
Това са откровени лъжи. Името на този човек е Сашо Колев и аз никога не съм си позволявал да го обиждам. По-интересното обаче е как този материал се е появил в ръцете на Бойчо Биволарски. Или това е някаква предварително подготвена схема за разчистване на вътрепнопартийни сметки? Но да се размахва този документ е крайно непочтено".

Какво още каза пред Дарик Илия Златев може да научите от втория прикачен звуков файл.