Синдикатите твърдо зад д-р Николай Колев
Синдикатите твърдо зад д-р Николай Колев / DarikNews.bg, архив

"Ние, работещите в МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" АД Стара Загора" категорично се противопоставяме на немотивираното предложение на министъра на здравеопазването за смяна на борда на директорите на лечебното ни заведение чрез свикване на извънредно общо събрание на акционерите".

Тази декларация ще бъде подписана от здравните работници. С подписите си те ще декларират готовността си за активни протестни действия в подкрепа на настоящия изпълнителен директор д-р Николай Колев и недопускане на външен за структурата изпълнителен директор.

"Категорично подкрепяме сегашния изпълнителен директор и се противопоставяме срещу липсата на диалог и неправилното провеждане на нов избор на съвет на директорите, който е приоритет на събранието на акционерите. Подозираме, че става дума за лобизъм, непрозрачно взимане на решенията и прикрити икономически интереси", каза за Дарик председателят на КНСБ в Многопрофилната болница д-р Атанас Бадов.

Като основание за подозренията си, синдикатите посочват категоричния отказ на министъра за среща с тях. "От самото му назначаване до сега сме изпратили три писма, последното от което на 15 март", допълни д-р Бадов.