Синдикатите и социалното министерство подписаха споразумение
Синдикатите и социалното министерство подписаха споразумение / netinfo
Синдикатите и социалното министерство подписаха споразумение
22321
Синдикатите и социалното министерство подписаха споразумение
  • Синдикатите и социалното министерство подписаха споразумение

Споразумение за сътрудничество за защита на правата на работниците в условията на криза подписаха Главната инспекция по труда и организациите на синдикатите КНСБ и КТ "Подкрепа", съобщи в следобедното предаване на Дарик Стара Загора председателят на КНСБ Стара Загора Иванка Данаилова.

Данаилова коментира тревожната статистика за вълната от безработни, която прогнозират от социалното министерство. Въпреки очакваните над 10% безработица за страната, Данаилова заяви, че Стара Загора за момента е под средните стойности.

"Данните наистина са сериозни, защото се очакват съкращения на служители, работещи на бюджетна издръжка. Предвидили сме няколко спешни мерки, които социалното министерство трябва да предприеме за справяне с безработицата. Сред тях е създаването на единна национална информационна система, която да следи къде и колко служители се освобождават от работа и какво би могло да бъде следващото им работно място", обясни за Дарик Иванка Данаилова.

В прикачения звуков файл, чуйте коментара на председателят на КНСБ Стара Загора Иванка Данаилова за безработицата и мерките за стимулиране на заетостта в страната.