Синдикати: Директорът на болницата няма мандат да подписва споразумение
Синдикати: Директорът на болницата няма мандат да подписва споразумение / DarikNews.bg, архив
Синдикати: Директорът на болницата няма мандат да подписва споразумение
49606
Синдикати: Директорът на болницата няма мандат да подписва споразумение
  • Синдикати: Директорът на болницата няма мандат да подписва споразумение

Изпълнителният директор на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович" не е получил мандат от общото събрание на акционерите да подписва документи, съобщи за Дарик лидерът на КНСБ в здравното заведение д-Атанас Бадов по повод информация, че ръководствата на двете болници в Стара Загора са подписали споразумение за сливането им.

„Той е нарушил Закона. По Закон, за да се пристъпи към подобна мярка, първо трябва да се водят преговори и след това трябва да се обяснят на персонала ползите и негативите от обединение. И не на последно място, кредиторите, които имат претенции и към едното, и към другото дружество, трябва да кажат дали са съгласни", категоричен е д-р Бадов.

По думите му до 14,30 часа персоналът на болницата и синдикатите не са получили официална информация от ръководството за подписания в Здравното министерство от изп. директор д-р Петър Атанасов документ. По едно копие от него били получили само юристите на болницата.

„Не съм съгласен с непрозрачните методи, чрез се случват нещата", заяви синдикалистът.

Чуйте мнението на д-р Атанас Бадов в звуковия файл.

На 2 февруари ще бъде свикан Медицински съвет, на който ще бъде обсъдена ситуацията. Синдикатите ще организират делегатско събрание, на което ще информират членовете си за вижданията на новото ръководство.