/ netinfo
Силвия Томова, художествен ръководител на балета на Държавна опер-Стара Загора получи министъра на културата Боил Банов  почетен знак „Златен век“ – звезда и грамота за значим принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност.
 
„Чувствам се щастлива и оценена с  наградата "Златен век" на Министерство на Културата! Благодаря на Министър Банов, на г-жа  Елиянка Михайлова от МК! Благодаря на Софийска Опера и Балет, в лицето на Академик Пламен Карталов и г-жа Сара Нора Кръстева за това, че ме предложиха за тази Голяма Награда и във връзка с 40 години творческа дейност, които отбелязвам през настоящата година!“ – сподели Силвия Томова след награждаването.

В своите благодарствени думи на церемонията тя отбеляза две важни годишнини – 90 години български балет и 110 години от рождението на Марин Големинов - които празнува с най-българското заглавие – танцовата драма „Нестинарка“ на 23 май на премиерата в Стара Загора.
 
Министърът на културата Боил Банов връчи престижни отличия на творци и артисти от различни области на изкуствата за техния принос в развитието на българската култура и духовност по повод 24 май. За първи път „Златен век” получиха и деца от училища по изкуствата с международни награди.