избори
избори / БГНЕС
Вече са ясни имената на 10 от общо 11-те депутати от Стара Загора. Предстои ЦИК да вземе решение коя партия ще получи 11-ия мандат.
 
Към момента е сигурно, че четирима са депутатите от ГЕРБ, които ще влязат в 44-то Народно събрание: Емил Христов, Борис Кърчев, Маноил Манев и Радостин Танев.
Емил Христов е два мандата председател на Общинския съвет в града и общински ръководител на партията. Христов е инженер, завършил Висшето военно училище в Шумен и Военната академия в София. Зам.-председател на УС на Националната асоциация на председателите на общински съвети (НАПОС - РБ). Председател е на Постоянната комисия по регионална политика и местно самоуправление към Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Владее руски и английски език.
 
43-годишният инженер Борис Кърчев е общински съветник от Казанлък,председател на Комисията по култура, информационни средства и вероизповедания, член на Комисията по устройство на територията, инфраструктурата, строителството и транспорта. Председател на фондация „Чудомир“ и секретар на Ротари клуб Казанлък, Дистрикт 2482 България. Управител е на „Тракия кабел" ООД  - далекосъобщителен оператор.
 
Експертът по национална сигурност и депутат от 43-тото Народно събрание Маноил Манев бе общински съветник от ПП ГЕРБ, мандат 2011-2015 г., председател на ПК по спорт и младежки дейности, а след това заместник областен управител. Бил е директор на Колежа по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец” в Стара Загора.Член е на общинското ръководство на ПП ГЕРБ.
 
Радостин Танев е областен координатор на МГЕРБ – Стара Загора, е четвърти. Той е и общински съветник от ПП ГЕРБ, член на ПК по спорт и младежки дейности и ПК по земеделие, гори и опазване на околната среда. 32-годишният старозагорец е магистър по „Финансов мениджмънт” от Стопанска академия „Д. А. Ценов” в Свищов. От години се занимава с търговска дейност в областта на земеделието.

 
 Четири ще бъдат и мандатите за БСП, но феноменът 10/10 размести подредбата на социалистите: Драгомир Стойнев, Донка Симеонова, Георги Гьоков, Спас Панчев.
 
Драгомир Стойнев – бивш министър на икономиката и енергетиката и досегашен представител на областта в парламента.

Донка Симеонова, дългогодишен учител с опит като общински съветник в Казанлък и ръководител на РИО на Министерството на образованието и науката през 2014-2015г.

Георги Гьоков, депутат от 42-о и 43-то Народно събрание, преди това общински съветник в Общински съвет-Стара Загора от 2007 до 2011 г. и от 2011 до 2013 г., както и директор на Бюро по труда в областния град

Спас Панчев – коалиционен партньор.
 

9.89% от гласовете на избирателите са за Коалиция "Обединени патриоти", които получават 1 мандат и той е за водача на листата Маргарита Николова.
Маргарита Николова е родена на 24 октомври 1963 година в град София. Завършва Технически университет - София, магистър по компютърни системи и управление, и УНСС, магистър по счетоводство и контрол. Има следдипломни квалификации по специалностите „Финансово счетоводство и правна дейност на фирмата“ и „Международни счетоводни стандарти“.
От 1989 до 2001 година e главен счетоводител в БСФС Български спортни федерации и „Национален музикален център“ АД. Член на Съвета на директорите на Национална спортна база (2002-2005) и член на ревизионната комисия към Международната федерация „Вдигане на тежести“ (2005-2009).От 2001 до 2010 година е финансов директор на Държавната агенция по младежта и спорта (2001-2002), Министерството на младежта и спорта (2002-2005), Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (2006-2007), Министерството на труда и социалната политика (2007-2009) и Министерството на регионалното развитие и благоустройството (2009-2010).[3]На 1 декември 2010 година става финансов директор на Българската национална телевизия. На 7 април 2011 година е избрана от 41-то Народно събрание за член на Консултативния съвет на Сметната палата.

 
Четвърта политическа сила е ДПС със 7.80% и с 1 депутат-водачът Халил Летифов.
Халил Летифов -  Роден на 16 април 1979 г. в Смолян. Възпитаник на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, където е завършил „Стопанско управление“. Има магистратура по „Психология на управлението“. Трети мандат областен председател на ПП ДПС-Стара Загора, преди това е председател на Младежкото ДПС. Зам.-председател на Общински съвет-Казанлък. Народен представител в 42-ото НС.Женен, има двама синове – на 8 г. и на 4 г.