Ще оценяваме министри
Ще оценяваме министри / netinfo
Стартира национална инициатива “Демократични изпити за българското правителство”, организирана от младежката структура на партия “Герб”.

В Стара Загора се даде начало на кампанията, която ще продължи една седмица. Поставянето на оценките ще се проведе във всички областни градове в страната. Гражданите ще могат да оценяват министрите по предмети: “Корупция”, “Злоупотреба с властта”, “Безхаберие”, “Лицеметие”, “Отговорност”, “Прозрачност” и “Последователност”.

Бележниците са пуснати по градовете в зависимост от мандатните райони, в които са избрани министрите. В Стара Загора участват министрите Емилия Масларова, д-р Евгений Желев, Асен Гагаузов и Джевдет Чакъров.

“Целта и поводът на иницативата е свързана със загубените от Европейската комисия 220 милиона евро. Нашата теза е, че и следващите 11 милиарда евро, които България очаква да получи от Европейския съюз и да усвои до 2013 година, ще последват същата съдба. Тези оценки са един своеобразен референдум на местно ниво. Чрез тях може да се вземе позициата на обществото и гражданите реално да оценят работата на правителството. След приключване на оценяването, бележниците ще бъдат връчени на министрите за края на срока”. Това заяви за Дарик радио Станимир Проданов от младежкия “Герб” в Стара Загора.

Оценки в бележниците могат да бъдат поставени в офица на младежката структура на партия "Герб", който се намира на бул."Цар Симеон Велики" 170.