“Шипка” и “Хаинбоаз” са отворени
“Шипка” и “Хаинбоаз” са отворени / netinfo
“На прохода “Шипка” времето е с разкъсана облачност, но без валежи. Пътните настилки са заснежени и опесъчени”, съобщи за Дарик радио инж. Беньо Маринов от Областно Пътно Управление.

Видимостта е добра, а температурата в момента е минус 8 градуса. Запазва се забраната за преминаване на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета до 31 март 2009 година. За всички останали автомобили движението е без ограничения, но съобразено със зимните условия.

На Проход “Република” към 16:30 часа е превалял слаб сняг, пътните настилки са заснежени, но опесъчени. Видимостта е добра, температурата е минус 5 градуса. Движението на “Хаинбоаз” е без ограничения и съобразено със зимните условия.

На Автомагистрала “Тракия” времето е ясно и без валежи. Пътните настилки са сухи, температурата там е 2 градуса. Няма ограничения в движението.

В останалата част на Старозагорска област времето е с разкъсана облачност, пътните настилки са сухи, а видимостта е добра. Температурата е от 2 до 6 градуса, а движението в областта е без ограничения.