вино
вино / netinfo
Гърция е страната партньор на шестото издание на Фестивала на виното и културното наследство  „Августиада 2017”. По думите на завеждащия икономическата служба към Гръцкото посолство Георгиос Куцодимос, икономическите връзки между двете страни са на изключително високо ниво-гръцките инвестиции у нас са 2,5 млрд евро, търговският обмен е за 3 млрд евро. Той изрази надежда за увеличаване вноса на гръцки вина и покани старозагорци да опитат виното, възпято още от Бог Дионис по време на изложението в музея. До 18 часа ценителите на кулинарните и винените изкушения могат да дегустират и изберат най-добрата напитка. Вината, получили най-много гласове (Vox p?puli, vox D?i – Глас народен, глас Божи), ще носят знака на Августиада – монета от римско време с изображение на император Каракала. 

вино
netinfo


На откриването на  Августиада 2017 присъстваха областният управител Гергана Микова, зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова.

От  15:30 до 16:30 часа ще се проведе майсторски клас на тема „Непознатите винени съкровища на Гърция”, с водещ водещ Галина Нифору, управител на OINORAMA wine consulting & business solutions и председател на Асоциацията на износителите на вино. Гала- вечер Августиада започва от 19.30 часа в операта, а утре в Регионален исторически музей – Стара Загора от 16 часа, ще стане ясно кои са наградените вина.