Шестимата с фалшивите карти остават в ареста
Шестимата с фалшивите карти остават в ареста / netinfo

Състав на Пловдивския апелативен съд потвърди постоянния арест на трима от задържаните заради фалшифициране на кредитни карти. Както вече е известно, в петък Окръжния съд в Стара Загора остави в ареста 36-годишният Нейко Тотев, Веселин Неделчев и 33-годишният Енчо Иванов. Срещу тях е повдигнато обвинение по член 243, алинея 2 от Наказателния кодекс – за подправяне на кредитни карти.

Окръжният съд в Стара Загора наложи домашен арест на останалите трима от групата. Провдивският апелативен съд обаче днес измени мярката им от домашен арест в "задържане под стража". Така и шестимата остават под постоянен арест.

Групата бе задържана в средата на миналата седмица когато на аерогара "София" в багажа на един от шестимата, който се е канел да пътува до скандинавска страна в тесте за карти бяха открити 10 подправени банкови карти. Стана ясно, че картите са майсторени в Стара Загора и в София и чрез тях са теглени пари от банкомати в чужбина. С парите са купувани луксозни стоки, автомобили и компютри.

С разкриването на групата е пресечено точене на крупни суми пари от чужди банкови сметки в навечерието на новогодишните празници, коментира комисар Тончо Михайлов, директор на Областна дирекция "Полиция".