Шефът на звено ”Инспекторат”: Няма конфликт на интереси за стреблището край “Самарското знаме”
Шефът на звено ”Инспекторат”: Няма конфликт на интереси за стреблището край “Самарското знаме” / netinfo

"Няма конфликт на интереси касаещ спортната база на ловно-стрелковия комплекс "Самарско знаме", това заяви началникът на звено "Инспекторат" към община Стара Загора Методи Марков на пресконференция днес. Той направи това изявление в качеството си на председател на Стрелкови клуб "Ронин". Миналата година Клуб "Ронин" и "Клуб по стрелба Стара Загора" подадоха искане в Общината за ползване на спортната база намираща до мемориалния комплекс "Бранителите на Стара Загора".
По думите на Марков именно това искане е предизвикало коментари въпросителни около намерения на Клуб"Ронин" относно стрелбището до "Самарското знаме".
Марков заяви, че не вижда нищо нередно във факта, че съвместява две длъжности - началник на звено "Инспекторат" към Общината и председател на стрелковия клуб.

"До момента не сме ощетили никой, няма конфликт на интереси, нашият клуб е създаден още през 2003 г. и всяка година организира и провежда по няколко сериозни турнира и състезания. Ние сме сдружение с нестопанска цел и няма да имаме лична облага, ако полвзваме базата на стрелбището", каза още Методи Марков.

Искането на двата старозагорски стрелкови клуба е за безвъзмездно ползване на базата в срок от 10 години, като и двете организации са изготвили общ инвестиционен план, който включва:

изграждането и оборудването на второ стрелбище за дисциплината скейт стрелба;

изграждане на ново стрелбище за дисциплината трап стрелба;

инсталиране на два комплекта машини за изхвърляне на панички;

и изграждането на още няколко стрелкови придобивки.

Методи Марков допълни, че при евентуално отдаване на базата на двата клуба, освен от тях тя ще се ползва и от граждани и също така в нея ще се развива спортно-стрелкова дейност с деца, които желаят да се занимават с този спорт.

До декември миналата година стрелбището е било ползвано от клуб "Рефлекс", който по думите на Марков не е направил необходимото за нормалното функциониране и експлоатация на комплекса.

Методи Марков допълни, че има отправено и искане за отдаване стрелбището на концесия, но то е само от "Клуб за стрелба Стара Загора".