Шарков:Вотът на недоверие е предизвестен
Шарков:Вотът на недоверие е предизвестен / netinfo
Вотът на недоверие към правителството, внесен от обединената опозиция, е напълно предизвестен, заяви старозагорският народен представител от СДС Ваньо Шарков. Той припомни, че това е четвърти вот на недоверие към кабинета “Станишев”. През изминалите две години опозицята атакува управляващите за провал в преодоляването на наводненията , за проблемите в образованието и здравеопазването. 

Този път мотив за искане на вот на недоверие е ширещата се корупция във властта. По време на дебатите в четвъртък ще използваме 15 страници факти и доказателства за корупционни практики, съобщи Шарков. Той посочи три скандални примера: Румен Овчаров и делото за софийската топлофикация, задържаните двама директори от пътния фонд с белязани банкноти и 5-те милиона лева , усвоени от съпруга на министър Емилия Масларова.

Имаме дори сигнали от граждани, които уличават властта в корупция, сподели Ваньо Шарков.

Той коментира затварянето на цигарените фабрики в Стара Загора и Пловдив, като “нелогично”. Според него, има съмнения, че държавата се опитва да продаде на безценица терените и имотите на двете дружества.

Вотът на недоверие към правителството ще се обсъжда в пленарна зала в четвъртък. Под искането стоят подписите на 79 народни представители.