Дават още 52 млн.лв. за приемни семейства на деца в риск
Дават още 52 млн.лв. за приемни семейства на деца в риск / Снимка: Дарик, архив
Патрик
97543
Патрик
  • Патрик
Когато изпишеш в търсачката „Патрик Стара Загора”, излизат стотици резултати. За 10-годишното дете обаче резултатът е един. И той не е добър нито за неговото настояще, нито за неговото бъдеще. Защото вече три години разведените му родители водят битка в съда, в медиите, в районните управления.
 
От два месеца момченцето е настанено в Център от семеен тип в Стара Загора, тъй като е поставено в риск. Посещават го и двамата му биологични родители, но към момента социалните работници не са готови да изведат Патрик от социалната услуга. Въпреки, че детето е в добро общо състояние, посещава училище, неговият случай остава отворен.
 
Бащата Християн Христов е готов да постави финал, в който детето е при него и живее щастливо. Майката Танка Христова, на която съдът след развода е дал правата за отглеждането на момчето, обаче е на мнение, че преекспонирането на случая от страна на бившия й съпруг в медиите, не помага с нищо на Патрик. Тя отказа повече коментар с мотива, че има съд, който трябва да разреши казуса.
 
Каква е историята на Патрик, разказана от неговия баща и какво коментира директорът на "Социално подпомагане" Павлина Делчева, чуйте в прикачения звуков файл.